woensdag 6 april 2016

HONG KONG - FOOD & FAMILY


29 maart 2016 
En toen ging mijn wekker weer is niet af, mijn mobiel wat uitgevallen en ik moest nog langs de dokter om mijn een na laatste prik te halen. Gelukkig was ik nog op tijd, op de terug weg nog even de laatste dingen gekocht en dingen in geleverd voor iemand die niet meer in Leiden kwam. Eenmaal thuis moest ik nog de laatste spulletjes in mijn koffer proppen. Daarna direct door naar Schiphol met mijn vriend, want mijn moeder zou me namelijk daar uitzwaaien en ze had nog kaas voor mijn oom. 

Na de afscheid met mijn moeder, moest ik ook afscheid nemen van mijn vriend hij liep nog een stukje mee, voor het geval ik iets mee had wat niet mee mocht. Natuurlijk werden mijn rugzak en koffer gecheckt, niet heel raar na wat er in België was gebeurd. Nadat ik eindelijk mijn spullen terug kreeg, zwaaide ik nog voor de laatste keer naar mijn vriend en ging naar mijn gate lopen waar mijn nicht ook heel toevallig een uur later zou vertrekken, ja ook naar Hong Kong. Ik had een overstap in Helsinki, gelukkig herkende ik wel iets want ik had namelijk maar een klein uurtje om van de ene kant van vliegveld naar de andere kant te lopen, en langs de douane te gaan. 

De vliegtuig zat niet heel erg vol, maar op één of andere manier had een man een plekje naast mij.. Heel erg jammer, had namelijk gehoopt dat ik niet naast iemand zou zitten. Het was een chille vlucht gelukkig :). Eenmaal in Hong Kong, kwam mijn neef me ophalen en gingen we naar mijn opa en oma toe, waarna mijn nicht, oom en tante ook aankwamen -alle drie vlogen op zelfde dag als ik.- 


30 maart & 1 april 2016 
Na het ontbijt was het tijd om te winkelen, mijn neef ging mee terwijl we hadden gewaarschuwd dat we gingen winkelen. Hij vond het prima en ging mee. Was uiteindelijk wel gezellig gelukkig. Na wat te hebben geshopt gingen we weer richting huis om avond te eten. Niet super veel gedaan dus. 

De volgende dag gingen we verschillende beautywinkels af om prijzen te vergelijken. Uit eindelijk had ik was spulletjes gekocht, waaronder zonnebrand want ik kreeg er mini-oreo koekjes erbij. :'3 Ohja, verder nog een knal groene koffer gekocht, want de rits van mij koffer begon kapot te gaan. Ik wil namelijk niet een groot deel van mijn spullen hier achter laten :'D. Werd raar aangekeken, want we gingen met die koffer winkelen en als je als Chinees met een koffer door Hong Kong loopt, dan word je gezien als een Chinees uit China, wat een belediging is voor mensen in Hong Kong. Waardoor ik me ook beledigd ga voelen.





Als lunch gingen we Koreaanse schaafijs eten, was wel lekker maar beetje te veel ijs en te weinig topping. De serveerster zag eruit alsof ze dood wilde, ze had volgens mij echt geen zin om te gaan werken. Toen we onze ijs hadden, vertelde ze ons dat we iets gratis kregen. Beetje stom misschien, maar we hadden een soort slush puppy genomen. Maar nu ik aan terug denk, warm en koud eten is nou niet echt goed voor de maag. We kregen niet alles op en we hadden ook nog is last van een brainfreeze :'D.


's Avonds gingen we zeevruchten eten, wat zó lekker is als je er van houdt. Anders vind je het echt duizend keer niets, tenminste dat heb ik gemerkt hier in Xiamen. Heel veel mensen vonden het eten niet super toen we met de hele groep ergens gingen eten :'). Heb er trouwens geen foto's, heb foto's gemaakt met mijn mobiel maar de foto's zijn nergens te bekennen.

Sorry dat ik het niet echt op volgorde doe, deze moest namelijk eerder online dan de vorige post. Maar hier had ik niet echt tijd ervoor gehad, ondertussen zit ik alweer vier dagen hier in Xiamen en mis ik mijn havermout. Ik word nou niet heel erg blij van de broodjes hier, wat vol met suiker zit. Verder eet ik nou ook niet bepaald gezond, maar moet wel elke dag zo'n half uur lopen van hotel naar klaslokaal en dan nog terug. Plus nog extra beweging.

To continued..

   Kabigon's gone to: Amsterdam, The Netherlands; Helsinki, FinlandMong Kok, Yuen Long, Lau Fau Shan, Hong Kong.   

3 opmerkingen :

  1. Dat is nogal direct dat je dan meteen als niet-Hong Konger wordt gezien. Foodporn, hoezo teveel ijs - dat bestaat toch niet :P Erg handig dat je altijd mensen kent van-en naar luchthavens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "want ik kreeg er mini-oreo koekjes erbij" WHUHAHAHA love this, Yak Man! Had ik ook zo kunnen zeggen :P Ik ben super jaloers op jouw trip: mis bingsu en zou geen nee zeggen tegen een seafood festijn :D Heel veel plezier verder en ik wacht op de volgende post ;)

    BeantwoordenVerwijderen